Historie

Al in 1965 bestaan er plannen om de dorpen Vreeswijk en Jutphaas samen te voegen om samen het huidige Nieuwegein te gaan vormen. Henk Dorland, bedrijfsleider van het toenmalige staalbedrijf 'Vlietjonge' aan de Vaartse Rijn, komt dan op het idee een Sociëteit op te richten als een "ontmoetingsplaats voor mannen met een maatschappelijke en aan de regio gebonden funktie". Hij zet zich daarbij af tegen de steeds toenemende structurering van organisaties in de vorm van allerlei regels, verplichtingen en controles. Zo ontstaat in september1965 'Soos 1965', in eerste instantie in het voormalige gebouw 'Sint-Jan' tegenover het toenmalige gemeentehuis aan de kolk en via een aantal omzwervingen uiteindelijk terechtgekomen in het huidige 'honk', het Veerhuis in Nieuwegein Zuid. 

De oprichter is dus Henk Dorland, geboren.op 3 september1926 en wonende aan de Prinsessenweg 12 te Vreeswijk; hij is ook de eerste voorzitter en blijft dat tot zijn overlijden op 19 dec.1985. Zijn opvolger Piet van Noordenne blijft ook voorzitter tot zijn overlijden. Hierna volgen als voorzitter Frits Mulder en Felix Verbeek en vanaf 24 april 2008 is dat de huidige voorzitter, Dick van Hilten. 

In 2005 heeft de soos uitgebreid het 40-jarig bestaan gevierd met een boottocht met partners rond Nieuwegein en een perfect diner bij de toenmalige 'Gasterij Sint-Jan'. Ook het 45-jarig bestaan is uitgebreid gevierd; zelfs in twee delen: eerst een feestavond in Asperen en later een gezellige rondvaart over de Linge. In oktober 2015 heeft de soos met een geweldige avond bij 'Van der Valk' in Vianen herdacht dat Henk Dorland 50 jaar geleden het initiatief heeft genomen voor de oprichting van 'Soos 1965'.

Bijeenkomsten

Wij komen maandelijks samen in 't Veerhuis, Nijemonde 4, 3434 AZ  Nieuwegein.

Ontmoetingsplaats

voor heren met Vreeswijk in hun hart, voor gezelligheid en een goed gesprek: dé Herensociëteit van Vreeswijk!

Interesse?

Ook lid worden van onze gezellige soos? Neem contact op, klik hier...